Hovedklassifisering av slipeprodukter

1. Brunt korundslipemiddel, hovedsakelig sammensatt av Al2O3, har middels hardhet, stor seighet, skarpe partikler og lav pris, og er egnet for bearbeiding av metaller med høy strekkfasthet.Både mikrokrystallinsk korundslipemiddel og svart korundslipemiddel er dets derivater.

Hvit korund

Hvit korund

2. Hvit korundslipemiddel er litt hardere enn brun korund, men dens seighet er dårlig.Det er lett å skjære inn i arbeidsstykket under sliping, med god selvsliping, lav varme, sterk slipeevne og høy effektivitet.Krom korund slipemiddel er dets derivat.

Enkrystall korund

Enkrystall korund

3. Enkrystall korundslipemiddel, hvis partikler er sammensatt av en enkelt krystall, har en god flerkantsskjærekant, høy hardhet og seighet, sterk slipeevne og mindre slipevarme.Ulempen er at produksjonskostnaden er høy og produksjonen er lav, så prisen er relativt høy.Zirkonium korund slipemiddel er også en krystallblanding med litt lav hardhet, fin krystallstørrelse og god slitestyrke.

4. Svart silisiumkarbidslipemidler, grønt silisiumkarbidslipemidler, kubiske silisiumkarbidslipemidler, ceriumsilisiumkarbidslipemidler osv. tilhører silisiumkarbidslipemidler.Hovedkomponentene er silisiumkarbid SiC, som har høy hardhet, høy sprøhet, skarpe slipende partikler, god varmeledningsevne og sterk slitestyrke.Det er mer egnet for behandling av hardt og sprøtt metall og ikke-metalliske produkter.


Innleggstid: 30. desember 2022