Употреба на бел корунд

Белата алумина е направена од индустриски алуминиум оксид во прав и рафинирана со помош на модерна и единствена технологија.Абразивите за пескарење имаат карактеристики на кратко време на мелење, висока ефикасност, добра ефикасност и ниска цена.Главната компонента е алуминиум оксид (Al2O3) со содржина од над 98%, а содржи мала количина на железен оксид, силициум оксид и други компоненти.Имаат бела боја и се ладат откако ќе се стопат на висока температура од над 2000 степени во електричен лак.Тие се кршат и обликуваат, магнетно се одвојуваат за да се отстрани железото и се прекриваат во различни големини на честички.Нивната текстура е густа, висока цврстина, а честичките формираат остри агли.


Време на објавување: мај-05-2023 година