Вести

 • Што е Формула за инјекциска смеса за плочки?

  Што е Формула за инјекциска смеса за плочки?

  Инјекциската смеса за плочки е материјал кој се користи во инсталацијата на плочки за пополнување на празнините или спојките помеѓу поединечните плочки.Инјекциската смеса за плочки обично се меша со вода за да се формира конзистентност слична на паста и се нанесува на спојниците на плочките со помош на гумена пловичка.По нанесувањето на инјекциската смеса се брише од плочките вишокот инјекциска смеса, ...
  Прочитај повеќе
 • Примена на бел корунд во прав

  Од гледна точка на употреба, ситниот прав од бела алумина не е само абразив, туку и материјал за мелење и полирање или огноотпорен материјал.Се користи за мелење високо јаглероден челик, брз челик и разни нерѓосувачки челици.Исто така, широко се користи во секојдневниот животен керамика како што се прецизните...
  Прочитај повеќе
 • Употреба на бел корунд

  Белата алумина е направена од индустриски алуминиум оксид во прав и рафинирана со помош на модерна и единствена технологија.Абразивите за пескарење имаат карактеристики на кратко време на мелење, висока ефикасност, добра ефикасност и ниска цена.Главната компонента е алуминиум оксид (Al2O3) со содржина од над ...
  Прочитај повеќе
 • Примена на хром корунд

  Хромниот корунд, поради неговите уникатни одлични перформанси, е широко користен во полиња со висока температура со сурови средини, вклучително и обоени металуршки печки, печки за топење стакло, печки за реакција на саѓи, печки за ѓубре итн. На почетокот на неговиот развој, хром в...
  Прочитај повеќе
 • Која е употребата на хром корунд

  1. Алатите за мелење направени од хром корунд имаат добра издржливост и висока завршна обработка на мелење.Погоден за прецизно мелење на мерни алатки, делови од инструменти, работни парчиња со навој и брусење примероци.Хромниот корунд е погоден за производство на керамика, смола абразиви со висока консолидација, ...
  Прочитај повеќе
 • Предности на тркалото за мелење бело корунд

  1. Тврдоста на тркалата за мелење со бел корунд е поголема од онаа на другите материјали како што се кафеав корунд и црн корунд, што ги прави многу погодни за обработка на јаглероден челик, гасен челик итн. 2. Тркалото за мелење бело корунд има силна отпорност на топлина, и топлинскиот ген...
  Прочитај повеќе
 • Кафеаво тркало за мелење корунд

  Тркалото за мелење со кафеав корунд е тркало за мелење направено со поврзување на материјалот од кафеав корунд со врзивно средство и потоа печење на висока температура.Широко се користи и неговите главни карактеристики се: 1. Самиот материјал има одредена цврстина.Ако се направи рамно тркало за брусење, тоа е ...
  Прочитај повеќе
 • Разлики во употребата на кафеави и бели тркала за мелење корунд

  Проблемот со страничното брусење со кафеави корундни тркала е тоа што според прописите, користењето на кружна површина како работна површина на тркалото за брусење не е погодно за странично брусење.Овој тип на тркала за мелење има висока радијална цврстина и мала аксијална јачина.Кога операта...
  Прочитај повеќе
 • Тркало за мелење со еднокристално корунд

  Во споредба со кафеавиот корунд и белиот корунд, еднокристалниот корунд има висока цврстина, цврстина, сферична кристална форма на една честичка и силна отпорност на фрагментација.Бојата на еднокристалниот корунд е светло жолта, а типот на производот е хексагонален кристал
  Прочитај повеќе
 • Опсег на употреба на бел корунд во прав

  1. Белиот микропрашок од корунд може да се користи како цврсти и обложени абразиви, влажни или суви или песок со прскање, погоден за ултра прецизно мелење и полирање во кристалната и електронската индустрија, како и за правење напредни огноотпорни материјали.2. Белиот корунд во прав е погоден за преработка...
  Прочитај повеќе
 • Употреба на бел корунд

  Својство: Направено од прашок од алуминиум оксид со топење на висока температура во електричен лак.Карактеристики: Содржината на Al203 е генерално повисока од 98%, со поголема цврстина од кафеавиот корунд и помала цврстина од кафеавиот корунд, што укажува на добри перформанси на сечење....
  Прочитај повеќе
 • Преглед на микроправ од бел корунд

  Перформанси на бел корунд во прав: бел, потврд и покршлив од кафеавиот корунд, со силна сила на сечење, добра хемиска стабилност и добра изолација.Применлив опсег: Може да се користи за цврсти и обложени абразиви, влажни или суви или песок за прскање, погоден за ултра...
  Прочитај повеќе
12345Следно >>> Страница 1/5