Која е употребата на хром корунд

1. Алатите за мелење направени од хром корунд имаат добра издржливост и висока завршна обработка на мелење.Погоден за прецизно мелење на мерни алатки, делови од инструменти, работни парчиња со навој и брусење примероци.Хромниот корунд е погоден за производство на керамика, абразиви со висока консолидација на смола, како и за мелење, полирање итн.

2. Хромниот корунд е погоден за обработка со пескарење на хардвер, стакло, легура на цинк, легура на алуминиум, нерѓосувачки челик, високојаглероден челик, челик со голема брзина, итн. Особено за работното парче со тенок ѕид, ефектот е очигледен, работното парче не промена на бојата, а мазноста на обработката е висока.Може да ја подобри мазноста на силиконските наполитанки, оптичките леќи, прецизните инструменти, полираните стаклени школки, стаклените садови, керамичките камења, кожата, пластиката и металните компоненти.

 

3. Алатот за брусење направен од него има остри рабови, ниска стапка на загревање, висок сооднос на мелење и помала адхезија при употреба;Изработените синтерувани алатки за мелење имаат карактеристики на темно сина боја по отпуштањето, без пукнатини на мрежата и без дамки на 'рѓа.

 

4. Алатите за мелење направени од хром корунд имаат добра издржливост и висока завршна обработка на мелење.Погоден за прецизно брусење на мерни алатки, вретена на машински алат, делови за инструменти, работни парчиња со навој и брусење примероци.


Време на објавување: мај-05-2023 година