Што е Формула за инјекциска смеса за плочки?

Инјекциската смеса за плочки е материјал кој се користи во инсталацијата на плочки за пополнување на празнините или спојките помеѓу поединечните плочки.

Инјекциската смеса за плочки обично се меша со вода за да се формира конзистентност слична на паста и се нанесува на спојниците на плочките со помош на гумена пловичка.Откако ќе се нанесе инјекциската смеса, вишокот на инјекциска смеса се брише од плочките, а површината се чисти за да се создадат чисти, униформни линии помеѓу плочките.

Формулата за инјекциска смеса за плочки која вклучува HPMC (хидроксипропил метилцелулоза) и RDP (редисперзибилен полимер во прав) ќе бара подетално објаснување за овие адитиви, нивните функции и нивната интеракција во формулата.Подолу е формулата за инјекциска смеса за плочки заедно со објаснувања и дополнителни информации.

Водењето формула за инјекциска смеса за плочки е како подолу

Состојка

Количина (Делови по волумен)

Функција

Портланд цемент 1 Врзиво
Фин песок 2 Филер
Вода 0,5 до 0,6 Активирање и обработливост
HPMC (Хидроксипропил метилцелулоза) Варира Задржување на вода, подобрена обработливост
RDP (Редисперзибилен полимер во прав) Варира Подобрена флексибилност, адхезија, издржливост
Пигменти во боја (опционално) Варира Естетско подобрување (ако е обоена инјекциска смеса)

sdf

 Објаснување на формулата за инјекциска смеса за плочки

1. Портланд цемент:

- Количина: 1 дел по волумен

- Функција: Портланд цементот служи како основно врзивно средство во смесата за инјекциска смеса, обезбедувајќи структурна цврстина и издржливост.

2. Фин песок:

- Количина: 2 дела по волумен

- Функција: Ситниот песок делува како материјал за полнење, придонесувајќи за масата на смесата од инјекциска смеса, ја подобрува конзистентноста и спречува собирање за време на сушењето.

3. Вода:

- Количина: 0,5 до 0,6 делови по волумен

- Функција: Водата го активира цементот и овозможува формирање на обработлива смеса од инјекциска смеса.Точната количина на потребна вода зависи од условите на околината и саканата конзистентност.

4. HPMC (хидроксипропил метилцелулоза):

- Количина: варира

- Функција: HPMC е полимер на база на целулоза што се користи во инјекциска смеса за задржување на водата.Ја подобрува обработливоста со забавување на процесот на сушење, овозможувајќи подобра примена и намалено пукање.

5. RDP (Редисперзибилен полимер во прав):

- Количина: варира

- Функција: RDP е полимерен прав кој ја подобрува флексибилноста на инјекциската смеса, адхезијата на плочките и целокупната издржливост.Исто така, ја подобрува отпорноста на вода, намалувајќи ја можноста за инфилтрација на вода.

6. Пигменти во боја (опционално):

- Количина: варира

- Функција: Пигментите во боја се додаваат за естетски цели при креирање обоена инјекциска смеса, обезбедувајќи широк опсег на опции за усогласување или контраст со плочките.

# Дополнителни информации

- Инструкции за мешање: Кога формулирате инјекциска смеса со HPMC и RDP, прво измешајте го портланд цементот и ситниот песок.Постепено додавајте вода додека мешате.Откако ќе постигнете униформа смеса, внесете HPMC и RDP, обезбедувајќи рамномерна дистрибуција.Точните количини на HPMC и RDP може да се разликуваат врз основа на препораките на производот и производителот.

Придобивки од HPMC и RDP:

- HPMC ја подобрува конзистентноста и обработливоста на инјекциската смеса, што го олеснува нанесувањето и го намалува ризикот од пукнатини.

- RDP ја подобрува флексибилноста, адхезијата и целокупната издржливост.Тоа е особено вредно за инјекциска смеса во области со голем сообраќај или оние кои се изложени на влага.

- Прилагодување на формулацијата за инјекциска смеса: Формулата за инјекциска смеса може да има потреба од прилагодувања врз основа на фактори како што се влажноста, температурата и специфичните барања за примена.Приспособувањето на формулата за да одговара на потребите на проектот е од суштинско значење.

- Стврднување и сушење: По нанесувањето на инјекциската смеса, оставете го да се стврдне за препорачаното времетраење за да постигнете максимална јачина и перформанси.Времето на стврднување може да варира во зависност од условите на околината.

- Безбедносни мерки на претпазливост: Кога работите со производи на база на цемент и адитиви како HPMC и RDP, секогаш придржувајте се до безбедносните упатства, вклучително и носење заштитна опрема како ракавици и маски за да избегнете вдишување прашина и контакт со кожата.

- Консултирајте сеHPMC ПроизводителПрепораки на: од витално значење е да ги следите упатствата на производителот за специфичниот производ за инјекциска смеса што го користите, бидејќи формулациите, соодносот на мешање и процедурите за примена може да варираат помеѓу брендовите.


Време на објавување: 06-11-2023 година
на